TB SHIPYARDS
Scheepsbouwer – afbouw voor de werf in Kampen

< TERUG NAAR VACATURES

VACATURE
Scheepsbouwer – afbouw voor de werf in Kampen

Wij bouwen nieuwe schepen voor de beroepsvaart zoals duwboten en coasters. De bouw start met het maken van secties, die daarna aan elkaar gebouwd worden. Na de aanbouw start het afbouwen en worden ventilatiemiddelen, laad- en losgerei, trappen, leidingwerk, motoren en dergelijke geplaatst.

Als afbouwer plaats en monteer je onderdelen zoals trappen, masten, pijpen, luiken, fundaties en hekwerk op het schip. Soms maak je de onderdelen zelf aan de hand van tekeningen. De meeste krijg je aangeleverd via onze werf in Stroobos. Bij de start van een klus, controleer je eerst – samen met je team - of alle componenten en materialen er zijn. Daarna bepalen jullie een werkvolgorde.

Sommige onderdelen zoals e-kasten, dekuitrusting, veiligheidsmiddelen e.d. krijg je kant en klaar aangeleverd. Jij zorgt dan, samen je team voor plaatsing en montage.

Je brengt de diepgangskenmerken, volgens tekening aan op het schip. De scheepsluiken monteer je waterdicht. Een afbouwer werkt ook samen met onze onderaannemers. Zij roepen je hulp in om nog even ergens een doorgang te maken of iets vast te zetten. Voor het aan boord brengen en plaatsen van onderdelen gebruik je hijsmiddelen. Je begrijpt het belang van de veiligheidseisen en het goed kunnen samenwerken met je collega. Natuurlijk pas je de veiligheidsregels ook toe. Je kunt zelfstandig het werk uitvoeren dat hoort bij het stellen van de coaming van het schip. Je werkt onder andere met slijptol, persluchtgereedschap, lasapparaat, snijbrander, huisjes en keggen, lasbruggen en hijsmiddelen en handgereedschappen.

Kwaliteit en veiligheid staan bij jou – net als bij ons – hoog in het vaandel. Dat zien we terug in de kwaliteit van je werk, in de manier waarop je werkt en ook in je opgeruimde werkplek

Wij zijn op zoek naar een vakman en naar een senior scheepsbouwer voor ons team afbouw in Kampen We vinden het belangrijk dat je het hele bouwproces van een schip kent. Omdat je dan begrijpt wat is gebeurd tijdens het bouwen van sectie en het koppelen. Hierdoor kun je betere beslissingen nemen voor je eigen werk. Heb je geen ervaring met sectiebouw en/of aanbouw, dan kun je dat die bij ons opdoen. Een senior ijzerwerker geeft, naast het bovenstaande werk, instructies en aanwijzingen over de uitvoering van het werk tijdens de uitvoering. Je kunt uitlijnen en zichten met behulp van lasterstraal of optische meetapparatuur. We krijgen regelmatig verzoeken van jonge mensen om een leer-werkplek. Vindt jij het leuk om die leerlingen ons mooie vak te leren, dan is daar ook ruimte voor.

We bieden jou:

  • Een afwisselende, verantwoordelijke functie van 40 uur per week.
  • Een salaris tussen € 2.939,40 en € 3.505,69 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
  • 27 vrije dagen en 13 ADV dagen bij een fulltime dienstverband.
  • Alle overige arbeidsvoorwaarden uit de cao Metalektro, waaronder het opbouwen van pensioen.
  • Uitgebreide mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door learning on the job en door onder andere een online leerplatform met allerlei e-learnings en cursussen.

Jij brengt ons:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als ijzerwerker, scheepsbouwer of constructiewerker. Ga je voor de senior functie, dan heb je minimaal 7 jaar ervaring.
  • Een afgeronde MBO 3 - 4 opleiding. Bijvoorbeeld de opleiding constructiewerker of scheepsbouwer.
  • Een lasdiploma op minimaal niveau 2 (vakman), niveau 3 (senior)

Je gaat werken bij:

Thecla Bodewes Shipyards is een familiebedrijf. We zijn gespecialiseerd in het bouwen van allerlei soorten zee- en binnenvaartschepen. We hebben vier werven. In Kampen, Meppel, Stroobos en Harlingen. Secties worden gebouwd in Stroobos en Kampen. Het koppelen van de secties en het afbouwen doen we in Kampen. Onze werf in Meppel is gespecialiseerd in reparatie. Harlingen is vooral een verhuurlocatie. We zijn met ca. 150 medewerkers. Voor het inbouwen van elektrische installaties, de aandrijving en andere technische onderdelen van het schip, maken we gebruik van vaste onderaannemers met wie we al jaren samenwerken.

Voor een vrijblijvend gesprek:
Kun je contact opnemen met Hetty Hanekamp of Anniek Witzand via: hrm@tbshipyards.com
telefoon 06-12412459

Acquisitie van werving en selectiebureaus stellen wij niet op prijs.